Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Alexander sütemény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A mézes laphoz:
» 20 dkg finomliszt
» 6 dkg olvasztott méz
» 6 dkg porcukor
» 2 dkg vaj
» 2 db tojás
» 1 kk.szódabikarbóna
» A tésztához:
» 30 dkg aprított dió
» 8 tojásfehérje
» 30 dkg porcukor
» 1 cs.vaníliáscukor
» 4 ek.savanykás baracklekvár
» A krémhez:
» 8 tojássárgája
» 10 ek.cukor, 30 dkg vaj
» 5 dl tej,3 ek.liszt
» 1 cs vaníliás pudingpor
» 1 cs. vaníliás cukor
» A mézeslap lekenéséhez
» 2 ek.baracklekvár
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük (180 fokon, 10-12 perc). A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon.
A tésztához egy ugyanakkora tepsit sütőpapírral kibéleljük, és az aprított diót beleszórjuk. 180 fokra melegített sütőben egy kissé megpörköljük. Közben megkevergetjük, de vigyázzunk arra, hogy szép, kellemes arany színe legyen!
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ezt a lekváros kemény habot szépen rásimítjuk a pörkölt dióra, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása: a mézes lapot lekvárral vékonyan lekenjük, majd rákenjük a krém 1/3 részét. A krémre tesszük a habtésztát úgy, hogy a diós felülete kerüljön felülre. Erre simítjuk a maradék krémet, majd a krémre a keményre vert tejszín. A tetejét csokireszelékkel szórjuk meg.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 7 ember kedveli starsoft2005
2014.03.08 08:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mézes laphoz, mézeslap lekenéséhez, sütőpapírral fedett, tetejét villával, ugyanakkora tepsit, aprított diót, kissé megpörköljük, cukrokkal kemény, lekváros kemény, pörkölt dióra, krém hozzávalóit, sütemény összeállítása, mézes lapot, krémre tesszük, diós felülete, maradék krémet, keményre vert, tetejét csokireszelékkel, csokireszelékkel, tojásfehérjéket, megkevergetjük, szódabikarbóna, megszurkáljuk, vaníliáscukor, hozzákeverjük, összeállítása, baracklekvárt, tojásfehérje, sütőpapírral, összegyúrjuk, sütőpapírral, baracklekvár, megpörköljük, baracklekvár, tojássárgája, hozzávalóit, hozzávalóit, kivételével, gáztepsiben, ugyanakkora, lekenéséhez, beleszórjuk, kibéleljük, rásimítjuk, mézes laphoz, finomliszt, olvasztott méz, porcukor, vaj, tojás, szódabikarbóna, tésztához, aprított dió, tojásfehérje, porcukor, vaníliáscukor, savanykás baracklekvár, krémhez, tojássárgája, cukor vaj, tej3 liszt, vaníliás pudingpor, vaníliás cukor, mézeslap lekenéséhez, baracklekvár,
Citromos fokhagymakrémleves...
0 komment 6 ember kedveli
Csilla néni Répás-kókuszos tallérja
0 komment 3 ember kedveli
Habos mákos
0 komment 8 ember kedveli
Pikáns csirkesaláta
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Linzer karika zsírral
0 komment 5 ember kedveli
Húsos palacsinta-kapormártással-
1 komment 5 ember kedveli
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Sajtgolyók
0 komment 19 ember kedveli
Gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Narancsos kalács
1 komment 5 ember kedveli
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Erdélyi csorbaleves húsgombóccal
0 komment 7 ember kedveli
Zöldségkrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemáj puliszkával
0 komment 4 ember kedveli
Zöldborsós omlett ömlesztett sajttal
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.